2015. november 4., szerda

Egy nagyszerű sör kellék: Hermelin


Nem kimondottan Chili és paprika téma, de nem is ígértem olyat, hogy csak ilyesmiről lesz szó itt.

Azt mát annál inkább ígértem, hogy rakok fel időnként olyan recepteket, amiket szeretek elkészíteni.

Ilyen a hermelin is, amely egy cseh finomság, a sör egyik nagyszerű kelléke, kiegészítője.

Megfelelő sajt hiányában én Camambertből szoktam készíteni, szerintem a legtöbben ilyen sajtot használnak hozzá.

Az alábbi videó alapján csináltam, először talán 2008-ban:


Annyira egyszerű, hogy ezt aztán tényleg bárki elkészítheti, akár teljesen egyedi, spéci ízesítéssel is.

Én maradtam a videóban is látható fűszereknél és anyagoknál.

A recept egy kisebb (~1L-es) üveg megtöltéséhez:

- 2db 120 grammos, lehetőleg natúr Camambert sajt
- 2 kisebb fej hagyma
- kb. 1 fej fokhagyma
- színes/tarka bors, durvára zúzva
- egész feketebors
- őrölt pirospaprika
- 3-4 babérlevél
- kb. 0.5L étolaj
- ízlés szerint pepperóni vagy bármilyen chilipaprika

Végül is ez utóbbi összetevő miatt raktam fel ide a receptet, tehát én szoktam bele dobálni saját chilipaprikát is.

Az elkészítést nem nagyon részletezném, a videóból minden kiderül. A lényeg, hogy amikor megtelt az üveg, jól lezárjuk és szobahőmérsékleten vagy ha van rá lehetőség, egy picit az alatti hőmérsékleten érleljük 5-6 napig, majd szigorúan sörrel fogyasztjuk! :) Lehetőség szerint cseh sörrel, de én maradok hazai pályán, én szigorúan Szalon Sörrel fogom fogyasztani, amint megérett!

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése